Avram Grant je u Chelsea ušao na mala vrata, a istima će se poslužiti i na izlasku. Monotoni, studiozni Izraelac došao je kao zamjena za nezamjenjivog Mourinha. Engleski novinari, navikli na 'cirkus', odjednom su se počeli dosađivati na presicama i Grant nikada nije imao medijski vjetar u leđa.

Činilo se da je sezona izgubljena, no Grant je pohvatao konce i Chelsea je do posljednjih minuta konkurirao i za engleski i za europski naslov. Abramovič smatra da njegovi pusti milijuni trebaju donijeti više od mjesta prve pratilje i Grantu je hladno podmetnuo nogu.

Po jednoj stvari se Izraelac razzlikuje od velike većine svojih kolega. Mourinho je pao na 'ispitu Ševčenko'. Gazdin ljubimac susrete je većinom pratio s klupe, i to je (ponajviše) lajavog Portugalca stajalo posla. Očekivalo se da će nasljednik početi gurati Ševčenka, no Grant to nije napravio. Shvatio je da stvari zapravo funkcioniraju i da nema potrebe radikalno mijenjati. Možda je upravo zato i on pao.

Da se nesretni Terry nije poskliznuo u Moskvi i da je Chelsea uzeo Ligu prvaka Abramovič bi svom treneru vjerojatno poklonio neku manju rusku pokrajinu. U svijetu surovog profesionalizma mjesto finalista donijelo mu je rastanak.